1. ©Guido Bosua
 2. ©Guido Bosua
 3. ©Guido Bosua
 4. ©Guido Bosua
 5. ©Guido Bosua
 6. ©Guido Bosua
 7. ©Guido Bosua
 • 155

 • stuntkont

 • STUK

 • controle

 • Motors

dans Erik Bos, Thomas Bos, Sam van Eenbergen, Rein Luuring choreografie Erik Bos kostuum Esmée Thomassen Licht Yuri Schreuders visuals/ live video Thomas Bos sound design Sam van Eenbergen coaching Moniek Merkx coproductie 155 & Maas theater en dans

STUK

stuk is een stuk van 50 minuten met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.